5 Aralık 2013 Perşembe

Test Mutfağı...



Bir pinterest denemesiyle daha karşınızdayım sevgili dostlar. Günün eğlencesi mutfakda başlayıp masa başında sona erdi. Tuz hamuru benim için hayli bilindik bir şey olsa da pişirilebilir olan bir tarife rastlayınca tutamadım kendimi. Hemen denedim. Sonuç beklentimin üzerinde, kesinlikle çalışılabilir bir malzeme. Bu tarife benden 10 üzerinden 9. O bir puanlık kırığın sebebi ilerleyen satırlarda yer alacak.
Sanal alemde bir çok tuz hamuru tarifi var ama, ben bu hamurdan kolye yapan bir hanımınkini denedim. Tarif şöyle 2 ölçü un, 1 ölçü tuz ve bir ölçü su iyice yoğurulur ve güzel bir hamur yapılır. Ama dikkat edin hamuru yaparken ve hatta üzerinde çalıştığınız sürece ellerinizi ağzınıza, gözünüze götürmeyin, feci halde yakıyor. Evet nerde kalmıştık, hamur iyice toplanınca bir oklava ya da merdane yardımıyla 2-3 mm kalınlıkta açılır. Ardından kesme işlemine başlanır. Ben kesme işi için bir çay bardağı ve kurabiye kalıpları kulandım. Başka malzemelerde işe yarar tabi. Kestikten sonra isterseniz hemen pişirmeye başlayabilirsiniz, belkide benim yaptığım gibi şeklinize bir doku verebilirsiniz. Benimkiler için silikon baskı kalıbı kullandım. Doku vermek için bıçak, çatal, üzerinde kabartma deseni olan herhangi bir objede işinizi görür. Pişirme aşaması tarifte 250 derecede 2 saat olarak verilmişti. Ben 200 derecede 1 saat pişirdiğim halde kızardılar. İşte puan kırdığım nokta burası. Sanırım 170 derecede 1-1,5 saat pişerse daha başarılı olur. Deneyen olursa lütfen haber versin.Piştikten sonra da bu kurabiyeleri yemiyoruz. Onları güzelce soğutuyoruz ve gönlümüze göre boyuyoruz. Test mutfağımdan çıkan ilk ürünleri yılbaşı süsü olarak tasarladım. Belki de hediye paketlerimin üzerine yerleştirebilirim kısmet diyelim=) Son bir kaç hatırlatma, tek kullanımlık yapılmalı çünkü pişirmeden saklanamıyor, kurumaya başlıyor ve şekil verilemez hale geliyor. Bir de asılabilir bir parça tasarlamak isterseniz pişirmeden önce hamura delik açmayı unutmayın. Kolay gelsin ve iyi eğlenceler....











Hiç yorum yok:

Yorum Gönder